2017. december 29., péntek

Mákos rudak szilveszterre

Sikerekben gazdag új évet kívánok!
Hamarosan itt a szilveszter, újabb sütés, főzés. Én ezeket a helyes kis mákos rudakat ajánlom ropogtatni. Még épp elkészülnek. A mozgáskorlátozottak karácsonyi ünnepségén kóstoltuk, és nagyon ízlett. Ungár Ágika! Köszönöm szépen a receptet.
Hozzávalók:
40 dkg liszt
25 dkg Ráma margarin
5 dkg reszelt sajt
2-3 evőkanál tejföl
1.5 teáskanál só
3 evőkanál szemes mák
1 tojás sárgája
1.5 zacskó sütőpor

Elkészítés:
A száraz anyagokat összekeverjük. A margarint elmorzsoljuk a lisztes keverékkel. A sárgáját belekeverjük a a tejfölbe.Végül összegyúrjuk az anyagokat, és fél órát pihentetjük.  

 Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, derelyevágóval csíkokat daraboljuk, megkenjük tojásfehérjével, és 200 fokon 15-20 perc alatt kisütjük. Két ilyen gáztepsi lesz.

 BÚÉK! Bízd Újra Életed Krisztusra!
Újévi ima:
Újra eltelt egy év, Mennyei Atyánk! Köszönjük, hogy még tartott a kegyelmi idő, és nem ijeszt az sem, hogy ezzel az elszámolás ideje is közeleg; hiszen a Te irgalmadban vigaszra találunk. Új év áll előttünk, új elvárásokkal, és valóban megtörten, gondterhelten indulunk tovább, hisz nem tudjuk és nem akarjuk eltitkolni, hogy a múltban a szem gyönyörűsége elkápráztatott, a bosszú édessége tévútra csábított, a harag engesztelhetetlenné tett, és a hideg szív messze szökött előled; és mégsem lépünk át egészen üres kézzel az új évbe, hiszen ezeket is magunkkal visszük: emlékeket a reszkető kételyről, mely nyugalomra talált, a csendes aggodalomról, mely elcsitult, a földre görnyedt elméről, mely újra felemeltetett, a boldog reménységről, mely meg nem szégyenült. Igen, és amikor elménk csüggedt pillanataiban erősíteni és bátorítani akarjuk magunkat a nagy emberek emlékével, akik a Te kiválasztott eszközeid, akik a nehéz támadásokban, a szív rettegésében is megőrizték szabad értelmüket, megtörhetetlen bátorságukat, a megnyílt ég látását, így akarjuk mi is megvallani hitünket azzal a bizonyossággal, hogy bár hozzájuk mérve a mi bátorságunk gyávaság, a mi hatalmunk tehetetlenség, azért Te mindig ugyanaz maradsz, ugyanaz a hatalmas Isten, aki megvizsgálja a lelkeket a próbatételben, ugyanaz az Atya, akinek az akarata nélkül egy verebecske sem esik le a földre. Ámen.
Søren Kierkegaard dán filozófus imája

4 megjegyzés:

  1. De finomak lehetnek, nagyon guszták!
    Nektek is BUÉK, és sok szerencsét, jó egészséget kívánok 2018-ra is!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm az imát, Boldog Új Évet Isten áldásával nektek is!

    VálaszTörlés
  3. BUÉK! Köszönöm, hogy itt lehettem és tanulhattam!

    VálaszTörlés
  4. Remélem, hogy jövőre is együtt maradunk, és együtt örülünk a receptjeinknek. BÚÉK!

    VálaszTörlés