2017. május 21., vasárnap

Bodzavirágos rétes

Bodza, bodza, bodza minden mennyiségben.
Minden évben tanulok valami újat bodza ügyben. Kezdetben volt a szörp, és a limonádé. Aztán jött a palacsinta, majd a bodzavirágos palacsinta, melyet a szörpből visszamaradt szirmokkal készítek. Bár ez utóbbi saját recept. 
Most itt találtam ezt a túrós tölteléket, és mindjárt ki is próbáltam.
Hozzávalók:
-töltelék:
25 dkg túró
1 evőkanál méz
fél tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál reszelt citromhéj
1 evőkanál tejföl
3 bodzavirág
(cukor)
lapok:
1 csomag fagyasztott réteslap
tejföl
olaj
Elkészítés:
A túrót jól kikeverjük a mézzel, a cukrokkal, citromhéjjal, tejföllel, majd a lecsipegetett virágszirmokat is hozzáadjuk. 
A réteslapokat kiterítjük, egyesével megkenjük az olaj és tejföl keverékével. A túrótölteléket egy csíkban ráhalmozzuk, és a lapokat feltekerjük. A csomagban kétszer két lap volt, így két rúd készült. Olajjal kikent tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben kisütjük. Ferdén szeleteljük. Porcukorral megszórjuk. Lehetett érezni a bodza kellemes ízét, de legközelebb több virágot teszek majd bele. Nagyon finom volt egyébként.



4 megjegyzés: