2017. május 13., szombat

Oldalas korona


Közeledik a pünkösdi játékom határideje. Piros-sárga ételeket várok. Lehet egy kis keksz is, vagy torta vagy akár egy saláta, vagy más. A kiírást itt találják.
Az oldalas koronára már nagyon régóta készülök. Most végre rászántam magam, szép húst is kaptam.
Hozzávalók:
1.5 kg sertés oldalas

bors
majoránna
0.5 dl félszáraz vörösbor
2 gerezd fokhagyma
-köret:
főtt krumpli, párolt zöldség
A húst egyben hagyjuk, előző nap besózzuk. Másnap megtűzdeljük fokhagymával, meglocsoljuk a borral, fűszerezzük, és koszorú alakban meghajlítjuk, és hústűvel összetűzzük. Ha sok a hús rajta, akkor kivágjuk, mert nem lehet jól összefogni. Egy lábasban tesszük fel párolódni kis zsírt és a lecsorgott bort téve alá. A levágott részt is együtt pároljuk vele. Ha kezd puhulni, akkor áttesszük egy tepsibe, köré főtt krumplit halmozunk, és pirosra sütjük őket. Párolt zöldséggel, és a tepsis krumplival tálaljuk. A belsejében is zöldség van. Tálalás előtt természetesen kivesszük a hústűket.






"Légy hű (Istenhez) mindhalálig, és neked adom az élet koronáját." (Jelenések könyve 2.10b) 
Vagyis: 
Mit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett,azt készítette el az Isten az őt szeretőknek."(". Korinthus 2. 9)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szép tálalás, finom lehetett a sok zöldséggel :-)

    VálaszTörlés
  2. Igen, valóban nagyon finom volt.

    VálaszTörlés