Katalinnál játék volt. Karácsonyi gasztroajándékokat kellett készíteni. Éppen becsúszom a határidőre ezzel az italválogatással. Karácsonyi puncs már van a blogon, Böbe kolléganőm készítette. Követtem a receptjét csak ánizst nem tettem bele. Eredetileg itt a vörösbor nélküli változatot akartam bemutatni, de elfelejtettem lefényképezni bor nélkül. Így az ánizs nélküli változat maradt.
Az kosárban az első sorban kubu (recept a netről), és citromfű szörp Katalin receptje alapján ételfestékkel. Mögötte levendulás bodza és sima bodza, hátul paradicsomlé és a puncs.
Karácsonyi puncs |
"A sötét napokban tartsátok készenlétben a
szíveteket! A karácsonyfák fényleni fognak
és messze világítanak."
(Rudolf Otto Wiemer)
Áldott ünnepi készülődést kívánok!
A recept:
Alkoholmentes változat:
Hozzávalók:
fél liter víz
2 filter fekete tea
fél l almalé
néhány szem szegfűszeg
1 fahéjrúd
egy csipet reszelt szerecsendió
1 evőkanál citromlé
2 narancs leve
3 evőkanál cukor
A vizet felforraljunk a filterekkel, majd néhány percig állni hagyjuk. Közben az almalevet is felforralunk a fűszerekkel. Forrás után még öt percig főzzük. A filtereket kivesszük a teából, és összeöntjük a leszűrt almalével. Hozzáöntjük a citromlét és a narancslét. Cukorral ízesíthetjük.
Forrón isszuk karácsonykor.
Alkoholos változat:
2.5 dl vörösbort öntünk hozzá a legvégén, és összeforraljuk. Forrás után azonnal levesszük a tűzről.
Dr jó választék! Örülök hogy a végére Te is befutottál :-) Finom lehet mindegyik ital!
VálaszTörlésKöszönöm a jó ötletet.
VálaszTörlésSzépségesek... <3
VálaszTörlésKöszönöm.
Törlés