2016. február 23., kedd

Krémpohár tejberizsből és erdei gyümölcsből


A Lorraine Pascal*-nál láttam hasonlót, és nagyon megtetszett. Így ezt a tálalási módot választottam a Szakácsmustra 16. fordulójára, melyet Konyhavirtuóz írt ki.

Tejberizs hozzávalók:
3 dl mosott B rizs
annyi tej, amennyit felvesz, kb 1 liter
ízlés szerint cukor
citromhéj darabkák

Elkészítés:
A rizst egy lábasban annyi tejjel, hogy éppen ellepje feltesszük lassú tűzön főni. Folyamatosan kevergetjük, és adagoljuk hozzá a tejet, amíg megpuhul. Közben cukrozzuk, és a citromhéjat is belefőzzük. Főzés után kézmelegre hűtjük, és megdöntött poharakba adagoljuk úgy, hogy a poharakat megtámasztjuk egy összegöngyölt pléden, a talpukat pedig konyharuhával támasztjuk meg. Csak félig töltjük a kelyheket, szépen elsimítjuk a széleit, hogy a zselés gyümölcs ne szivárogjon át. (Ezt a technikát még fejlesztenem kell.)



Gyümölcsdzsem hozzávalók:
70 dkg erdei gyümölcs keverék
1 Dzsemfix
30 dkg cukor
citromlé
Elkészítés:
A cukorból kiveszünk egy keveset, és összekeverjük a dzsemfix-szel. A gyümölcsöt egy kevés vízzel feltesszük főni, majd hozzáadjuk a cukrot, a zselésítőt és egy kevés citromlét. Néha megkavarjuk vigyázva, hogy egyben maradjanak a szemek. Az első forrás után majdnem mindjárt kész is. Kihűtjük, hogy ne repedjenek meg a poharak, de még folyós maradjon. Megtöltjük a kelyheket. Tejszínhabbal díszítjük.


*A Sztár séfek című magazinban találtam. Panna cottából és gránátalma zseléből készült:


5 megjegyzés:

  1. Nagyon szép és igen finom lehet! Szívesen elkanalaznám most!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, valóban finom,pedig semmi különös.Csak a tálalás különleges.

    VálaszTörlés
  3. Szerintem nem kell fejleszteni a technikádon, ez úgy csodás ahogy van! A rózsák pedig igazán illenek hozzá! Köszönöm hogy játszottál!

    VálaszTörlés