2016. február 18., csütörtök

Túrópite



Hozzávalók:
50 dkg krémtúró
2 tojás
20 dkg liszt
1 sütőpor
cukor
1 vaniliás cukor
1 marék mazsola

Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját és a vaníliás cukrot hozzáadjuk a krémtúróhoz*. Még kíván egy kis cukrot, de nem mértem, hogy mennyit tettem hozzá. Alaposan kikeverjük. A fehérjét habbá verjük. A lisztbe elkeverjük a sütőport, és a habbal felváltva adjuk a masszához. Végül elkeverjük benne a mazsolát. 200 fokra előmelegített sütőben, kis tepsiben sütjük, 10 perc múlva mérsékeljük a hőfokot. Tűzpróbáig sütjük. Házi lekvárral kínáljuk.


*Házi túróból kavartam. Palacsintához készült, de aztán mindenki fahéjjal és cukorral ette.


Krémtúró hozzávalói:
Kb 450 dkg túró, házi vagy bolti
2-3 evőkanál tejföl
2 csomag vaníliáscukor
cukor
(egy marék mazsola)

Elkészítés:
A túró szárazságától függően adagoljuk a tejfölt. Jó krémes legyen. Vaníliás cukorral, cukorral ízesíthetjük. Botmixerrel pépesítjük, vagy szitán áttörjük. Ha azonnal akarjuk fogyasztani, akkor a mazsolát érdemes leforrázni egy kis tejjel, és azt is a túróhoz adni. ekkor viszont kevesebb tejföl kell. Ha pitét készítünk belőle, akkor elég összesen egy marék mazsola. 
......
Most olvastam ezt a szép mondatot. Nem bibliai, de mégis:
"A mosoly olyan fény, mely az arc ablakán mutatkozik, és jelzi, hogy a szív otthon van."(Ismeretlen)

7 megjegyzés: