2015. június 18., csütörtök

Töltött cukkini


Hozzávalók:
2 zsenge cukkini
20 dkg darált sertéshúshús
1 evőkanál vágott kapor
1 nagy evőkanál tejföl
sajt

bors
őrölt kömény
Két fogpiszkáló tartja el a fóliát a hústól

Elkészítés:
A cukkiniket két felé vágtam, picit megsóztam. A darált húst összekevertem a cukkini kikapart belsejével, sóval, borssal, őrölt köménymaggal, a kaporral, és a tejföllel. Sajtszeletekkel fedtem le. Egy jénai tálba tettem őket, kevés sós vizet öntöttem alájuk, és alufóliával fedve sütőben pároltam egy kicsit. Amikor kezdett puhulni a zöldség, akkor levettem a fóliát, és pirosra sütöttem. Ha nagyon gyenge a cukkini, akkor egy kicsit lehet előpárolni a húst a fűszerekkel.



2 megjegyzés:

  1. Ilyet még nem készítettem, de ez csakis finom lehet, mert minden alapanyag kedvenc! Viszem a receptet :)

    VálaszTörlés