2015. június 19., péntek

Meggyszósz, pirított gríz




Anyu főtt krumplival tálalta. A menzán régebben rizst adtak hozzá. anyósom búzadarát pirított a gyümölcsszószok mellé köretnek.
Pirított gríz
1 rész gríz, két rész víz kell hozzá. A grízt megpirítjuk egy kis olajon, majd felengedjük enyhén sós vízzel. Fedő alatt főzzük, néha megkeverjük. Amikor jelentősen apadni kezd a lé, akkor elzárjuk a gázt, és egy konyharuhát teszünk a fedő alá. 5 perc múlva kész.
Meggyszósz
A kimagozott meggyet egy kis szegfűszeggel és cukorral szoktam megfőzni, és tejfölös habarást adok hozzá.

4 megjegyzés:

  1. A pirított grízzel kapcsolatban nagyon rossz emlékeim vannak, de a meggyszószt a hússal megenném, kérnék krumplit mellé :) Jól néz ki! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Milyen jár, hogy néha elveszik a kedvünket egy egyébként jó ételtől. Hova küldjem a krumplisat? :)

      Törlés
  2. A kedvenc gyermekkori, menzás ételem! Nagymamám is sokszor készítette és engem is megtanított, sokszor főzöm magunknak. :-)

    VálaszTörlés
  3. Finom is! Mihez főzöd még?

    VálaszTörlés