2014. december 14., vasárnap

A Szeretet himnusz karácsonyi változata és Sült alma készlet
Mivel a szeretet-nyelvek közül a "minőségi idő" az enyém, nagyon szeretek kézzel készített ajándékokat kapni. Arra gondolok, hogy a készítője szeret engem, mert időt áldozott rám, nemcsak pénzt, és ezt többre értékelem, mint egy készen vásárolt, drága dolgot, mert annál elhanyagolást érzek, azt, hogy csak ki akarja pipálni az egészet. Pedig ez biztosan nem így van, hiszen akinek az ajándék a szeretetnyelve, az azzal akar örömet szerezni.
Néhány éve Esztitől sült alma készletet kaptunk, még most is őrzöm a kis üvegcséket, amelyekbe a fahéjat cukrot tette. Ő dobozt hajtogatott, én levettem egy zöldre festett kreatív-hobby-s dobozt a polcról, és abban mutatom meg az ajándék ötletet.

Hozzávalók: 


Egy alma, egy gyógyszertárban vásárolt üvegcse arannyal díszítve, fahéjas cukorral töltve, és egy kis kocka vaj. Doboz.

Elkészítése, ha kaptunk ilyet, de ha nem, akkor is érdemes így készíteni a sült almát.

Az almák magházát karalábé vájóval kivágjuk, megtöltjük a fahéjas cukorral, megkenjük a vajjal, és sütőben kisütjük. Sokkal finomabb, ha sülés közben meleg szeretettel gondolunk az ajándékozóra, és hálát adunk érte Istennek.Bibliás elmélkedés

Az igazi szeretet (1.Korinthus 13.)
Ha házamat fenyőágakkal, gyertyákkal, égőkkel és csilingelő harangocskákkal díszítem fel, de a családom felé nincs bennem szeretet, nem vagyok egyéb, mint díszlettervező.
Ha a konyhában fáradozom, karácsonyi süteményeket sütök kilószámra, ízletes ételeket főzök, és az evéshez csodálatosan megterített asztalt készítek elő, de a családom felé  nincs bennem szeretet, nem vagyok egyéb, mint szakácsnő.
Ha a szegénykonyhán segédkezem, az öregek otthonában karácsonyi énekeket énekelek, és minden vagyonomat segélyként elajándékozom, de a családom felé nincs bennem szeretet, mindez semmit sem használ nekem.
Ha a karácsonyfát csillogó angyalkákkal és horgolt hópelyhekkel díszítem fel, ezernyi ünnepen veszek részt, a templomi kórusban énekelek, de Jézus Krisztus nincs a szívemben, akkor nem értettem meg, miről is szól a karácsony.
A szeretet félbeszakítja a sütést, hogy a gyermekét megölelje.
A szeretet abbahagyja a lakásdíszítést, és megcsókolja a házastársát.
A szeretet barátságos az időszűke ellenére is.
A szeretet nem irigyel másokat a házukért, amiben jól kiválasztott karácsonyi porcelán és odaillő asztalterítő van.
A szeretet nem kiált rá a gyerekekre, hogy menjenek már az útból, hanem hálás érte, hogy vannak, és útban tudnak lenni.
A szeretet nemcsak azoknak ad, akiktől kap is valamit, hanem örömmel ajándékozza meg épp azokat, akik ezt nem tudják viszonozni.
A szeretet mindent elvisel, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr.
A szeretet soha el nem múlik.
A videójátékok tönkremennek, a gyöngysorok elvesznek, a számítógépek elavulnak.
De a szeretet ajándéka megmarad.
 (Ismeretlen szerző)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése