2014. december 26., péntek

Halászlé, göngyölt csirkemellA tavalyinál egyszerűbb vacsorát készítettünk. Halászlé volt, mint mindig, és gyufatésztával ettük a szokás szerint. 
Utána göngyölt csirkemellet készítettem sült krumplival, kukoricával és joghurtos salátával. Úgy készült, hogy a húst belső felével felfelé letettem a vágódeszkára, és belülről kifelé bevágtam, hogy egy nagy szeletet kapjak. Ráhelyeztem két szelet sonkát és sajtot, felgöngyöltem, cérnával körbetekertem, és sütőben kisütöttem. Majd megszórtam reszelt sajttal. A beiglit leszavazták, de azért idén is összejött 8-féle sütemény a két napon plusz  Liduskától is egy nagy tálca. A gyerekektől is többféle, és gombás-sonkás párna, püspökkenyér, almás lepény, gyümölcstorta, máglyarakás, zserbó, kétféle mézeskalács. Karácsony első napján marhahúsleves, töltött káposzta, disznótoros, és bakonyi gombás karaj volt. Hagyományos, nem éppen diétás menü, de lehetett mértéket tartani. A maradékot pedig napokig esszük.


Gombás-sonkás párnaAz asztali díszek.

Az ajándékok között a legmeglepőbb egy kupon volt férjemtől, amely feljogosít egy sajtkészítő műhely látogatására. Nagyon eredetinek találtam, és örültem is neki, de remélem, hogy nem kell majd birkát is tartanom később.

Bibliás elmélkedés: 
http://korsocska.blogspot.hu/2013/12/karacsonyi-menusor-megis.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése