Hozzávalók:
20 dkg margarin
4 dkg 1:4 édesítőszer vagy 20 dkg cukor
6 tojás
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag szárított citromhéj
1 evőkanál rum
30 dkg áfonya
citromlé
Elkészítés:
Keverjük habosra a margarint, adjuk hozzá fokozatosan a cukrot/édesítőt, a tojást, a sütőporral elkevert lisztet, citromhéjat. Addig kell keverni, amíg a cukor/édesítő feloldódik, és végül a rumot is adjuk hozzá. Öntsük a tésztamasszát margarinozott, lisztezett közepes tepsibe, szórjuk rá az áfonyát. Kis citromlében megfürdettem a gyümölcsöt, hogy markánsabb íze legyen, ennek köszönhetően viszont nem lett szép a vágási felület. Lisztben is megforgattam, hogy ne süllyedjen le. 200 fokra előmelegített sütőben süssük meg. Ha feljött, mérsékelhetjük a hőfokot.
Nagyon szépen lett a sütid! Mi is szoktunk kapni Erdélyben áfonyát, sütiben is, hazahozatalra is. Nekünk az, a vadon termő apró szemű jobban ízlik, mint amit itthon boltokban, piacon árulnak. De a sütid nagyon fincsi lehetett!
VálaszTörlés