2020. február 20., csütörtök

Túrófánk

 Mindjárt itt a böjt, vége a farsangnak, úgyhogy gyorsan közzé teszem ezt a fánkot, amit még két hete készítettem. Nagyon könnyű elkészíteni, sütni is öröm, mert a fánkocskák maguktól megfordulnak az olajban. Lekvárral vagy valamilyen laza krémmel szokták fogyasztani.
Hozzávalók: 
35 dkg túró
20 dkg finomliszt
1 vaníliáscukor
fél csomag sütőpor
csipet só
1 teáskanál citromhéj
2 tojás
1 dl rum
édesítő vagy cukor
a sütéshez bő olaj
Elkészítés:
A száraz anyagokat a szárazzal, a folyékonyt a folyékonnyal összekeverjük, majd elegyítjük, és jól kikeverjük. Kicsit állni hagyjuk, majd lisztes kézzel gombócokat formázunk belőle, és forró olajban kisütjük őket. Kis serpenyőt használtam, ötösével sütögettem. 








Túrós receptek itt.
Másik túrófánk recept itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése