2019. december 19., csütörtök

Sült cékla

Ismét egy köretnek való, mint az előző bejegyzés ízes zöldbabja. Ezúttal nem saját kútfő, a femina.hu oldalon láttam. Szeretjük a céklát, bár én még csak a hagyományos főtt, tormás változatot készítettem, de a sült zöldséget is szeretjük, egy próbát megér, gondoltam. Lesz több is, mert nagyon ízlett. 
Hozzávalók:
40 dkg cékla
1 fej fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
rozmaring
kakukkfű
só, bors
Elkészítés:
A céklát alaposan megmossuk, és kisebb darabokra vágjuk. Tepsibe helyezzük. Az olajat összekeverjük a fűszerekkel, meglocsoljuk a céklát, köré dobáljuk a  fokhagyma gerezdeket, és kb fél óra múlva 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg már könnyen belemegy a kés. Utána lehúzzuk a héját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése