2018. december 2., vasárnap

Adventi sütemény



 Cserkészavatásra vagyunk hivatalosak ma, az istentisztelet utáni szeretetvendégségre sütöttem ezt az egyszerű gyümölcsös sütit.

Hozzávalók:
35 dkg liszt
1 sütőpor
20 dkg cukor
5 tojás
1.5 dl olaj
1.5 dl tej
1 teáskanál rum
10 dkg cukrozott vegyes gyümölcs
margarin és liszt a formákhoz
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. Az olajat, a tejet, a rumot, a cukrot és a sárgáját egy keverőtálban összedolgozzuk, majd rászitáljuk a lisztet, és addig keverjük, amíg kifehéredik. Utána több részletben adagoljuk hozzá a habot, és jól elkeverjük. A püspökkenyér formákat margarinnal kikenjük, megszórjuk liszttel, és a masszát nagyjából kettéosztva beleöntjük. A gyümölcsöt rászórjuk. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk egymás mellé, 10 perc múlva mérsékeljük a hőfokot, és tűpróbáig sütjük. Közel egy óra. 


Nagyon jópofa villámcsődületet találtam. Advent kapcsán ismert énekesek gyűltek össze, és énekeltek az embereknek.

Bibliás elmélkedés: 
Olyan sokáig volt szép idő, hogy advent és a karácsony nagyon távolinak tűnt. Mégis itt van. Sokan nem is gondolnak rá, csak megveszik vagy elkészítik a koszorút. Mi is kitesszük minden évben. Volt, hogy a gyerekek készítették, volt, hogy vettük, de kaptam is ajándékba. Jó és szép emlékeztető. Bár valójában nem Jézus születését várjuk, hanem a második eljövetelét, Megigérte, hogy újra eljön, de nem mint tehetetlen csecsemő, hiszen már felnőtt. Visszajön az övéiért. Ezt várjuk adventkor. Ez az időszak arra is való, hogy az ajándékvásárlás és egyéb gyakorlatias tennivalók mellett kicsit felfelé kezdjünk figyelni. Rendezzük az emberi kapcsolatainkat, bocsássunk meg, ha megbántottak, és mi is kérjünk bocsánatot. Nincs rosszabb, mint a feszültséggel teli ünnep, amikor régi-régi sérelmek tolulnak elő, és megkeserítik az együttlétet. Nem kell hordozni a fájdalmakat, le lehet tenni Jézusnál. 



Olvasnivaló:http://csendespercek.hu/ahitatok/7423-csak-egyszeruen-2018-12-02

2 megjegyzés:

  1. Mutatós az adventi süteményed, Ani, és biztos finom volt!
    Kedves dicséretem a 312., megszívlelendő minden sora:"Az Úr elé ha tárod A szív alázatát,
    Őt nem hiába várod: Betér hozzád, megáld."
    Áldott adventi heteket kívánok! 😊

    VálaszTörlés