2015. november 12., csütörtök

Gombaleves


Nagyon szeretem a gombát. Kislány koromban mindig lehetett kapni szekfűgombát a piacon. Anyu gyakran főzött belőle levest. Finomabb is, mint a csiperkéből készült, de  ma már csak ezt a fajtát látom, meg laskát néha. A család megoszlik gombarajongókra, gombaellenesekre, és az anya kedvéért csoportra. Én így főzöm:

Hozzávalók:
1 kis fej hagyma
 kevés olaj
1 mokkás kanál őrölt piros paprika
1 szál répa
1 kisebb petrezselyem gyökér
1 szelet karalábé és zeller
2 krumpli
2 gombafej
1 zellerlevél
1-2 marék kiskagyló tészta

Elkészítés:
A hagymát kockára vágom, megpirítom az olajon, leveszem a tűzről és hozzáadom a paprikát. Felengedem kb 1,5 liter vízzel, beleteszem a répát, gyökeret, zellert, a levelét, a karalábét, és puhára főzöm. Amikor már majdnem jók a zöldségek, akkor teszem bele a krumplit és a szeletekre vágott gombát még később. Most bolti kiskagyló tészta került bele a krumplival egy időben, de főzöm nokedlivel is. Ezt a végén szaggatom bele. Illik bele a petrezselyem zöldje is, de most kimaradt. Van, aki tesz bele tejfölt. 



5 megjegyzés:

  1. Szép lett a levesed, és tudom, hogy nagyon finom :) Én is szeretem :)

    VálaszTörlés
  2. Hű, de gyors voltál! A leves köszöni a dicséretet.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Véletlen volt, valakinek a blogján megláttam a bejegyzésed és rákattintottam.

      Törlés
  3. Finom lehet, gazdagon zöldségekkel. Nagyon jól néz ki!

    VálaszTörlés