2015. április 7., kedd

Medvehagymás pogácsaA születés-és névnapokat össze szoktuk vonni, és össznépi elnevezés alatt tartjuk. Időnként egy nagyobb ünnephez kerülnek, mint most is. Húsvét vasárnapot és három születésnapot tartottunk. Évi a csokitortát szereti, Ancsi a diókrémes diótortát, Eszter viszont inkább a sósakat. Leveles vajas tésztából akartam készíteni neki sonkás párnát, de elfelejtettem venni. Maradt viszont medvehagyma a csirkesültből*, így abból készült a sütemény. 
Kutakodtam az interneten jó recept után, de mindegyiket hajtogatni kellett volna, és én már a két torta után nagyon fáradt voltam, meg késő is volt, így saját recept lett. 
50 dkg lisztbe elmorzsoltam 20 dkg vajat, egy evőkanál sót tettem hozzá. 2,5 dkg élesztőt felfuttattam 1 dl langyos, cukros tejben, a lisztkeverékbe mélyedést csináltam, beleöntöttem. Utána beleütöttem egy egész tojást, és 2 nagy evőkanál tejföllel jól összegyúrtam az egészet. 2 dkg leszárazott medvehagymalevelet megdinszteltem egy kis olajban, és belegyúrtam azt is. Kinyújtottam, megkentem a tetejét felvert tojással. Amint látható, nem használtam pogácsaszaggatót, hanem csak négyzeteket vágtam a tésztából, és kisütöttem. A gyertya csak a móka kedvéért került rá. 
*A combokat baconbe, parenyica sajtba és medvehagymába tekertem.

Sülés után elfelejtettem lefényképezni. 

4 megjegyzés:

 1. Isten éltessen minden ünnepeltet ezekkel a finomságokkal :-)

  VálaszTörlés
 2. Ani, Isten éltesse az ünnepelteket!:)
  Nagyon szép ez a pogácsa! A combok is biztosan csodásak lettek, el tudom képzelni!:)

  VálaszTörlés
 3. Köszönöm a kedves szavakat.

  VálaszTörlés