2014. március 22., szombat

Szárított banán






Ez a bejegyzés azért készült, hogy bemutassam a vázámat, melyben már láthattak krizantémot, fenyőágakat. Most aranyeső van benne. Az aranyeső bokor nem tetszik, de a virágát nagyon szeretem a lakásban. (Valójában aranyvesszőnek hívják). Mellette Zsuzsi unokahúgom banáncsipsze látható csatos üvegben.
Egyszerűen készült. Karikára vágta a banánt, és aszalógépbe tette egy éjszakára. Kicsit sötétebb, mint a bolti, de olcsóbb még akkor is, ha az áramot is számoljuk. Nincs benne tartósító sem, tehát érdemes megpróbálni annak, aki szereti. Egyes gázsütőknek is van aszaló fokozata.




Bibliás elmélkedés:
Az aranyesőről eszembe jutott néhány igevers: 
"Inkább szeretem  te parancsolataidat, mint az aranyat, mint a legtisztább aranyat." (Zsoltárok könyve 119.127)
Vagyis: Isten Igéje, a Biblia értékesebb, mint az anyagi javak a világon. 
"Enyém az ezüst és enyém az arany." (Aggeus 2.8)
Vagyis: Isten az övéiről gondoskodik. Bizalommal nézhetünk rá, meg fogja adni azt, amire szükségünk van. Így nem kell elégedetlenkednünk, csak hittel Isten elé vinni a kéréseinket. A kevés is bőséges lehet, nem úgy, mint a következő történetben: Rotchild az egyik leggazdagabb ember volt Amerikában. A legenda szerint egyszer megkérdezték tőle, hogy mit szeretne még elérni az életben. "Még egy dollárt!" - hangzott a válasz.
Még egy dollárt! Milyen szánalmas cél ez egy gazdag embertől. Hiába volt ennyi pénze, sohasem volt elégedett.
"Mint az aranyalma ezüsttányéron, olyan a helyén mondott Ige." (Példabeszédek könyve 25.11)
Vagyis: A Biblia Isten szava a hívők számára.  Naponkénti olvasása bátorítást nyújt, ha megrémülünk, vigasztalást, ha elkeseredünk, tanácsot ad, ha elbizonytalanodunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése