2021. február 5., péntek

Narancsos csokoládé torta sütés nélkül

 

Ez a torta mindenkinek nagyon ízlett. Nem volt nehéz elkészíteni sem, ezért hamarosan újra próbálkozom, de lehet, hogy más gyümölccsel. 



Hozzávalók:
-alap:
5 dkg zabpehely
5 dkg vaj
5 dkg darált dió
7 dkg aszalt datolya
4 dkg kókuszreszelék
1 csipet só
-narancsos rész:
2 dl frissen facsart narancslé
3 szegfűszeg
néhány fahéjdarab
4 teáskanál zselatin
1 kanál cukor
-csokis rész:
20 dkg csokoládé
2 és fél dl tejszín
1 evőkanál zselatin





Elkészítés:
A vajat és a datolyát kis darabokra vágjuk. Az alap hozzávalóit késes aprítóba teszi az, akinek van. Én botmixert használtam. Addig daráljuk, amíg nagyjából homogén masszát kapunk. Egy kis tortaforma aljába nyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen. Hűtőbe tesszük. A narancslét, cukrot, fűszereket felforraljuk, majd belekeverjük a zselatint. Ráöntjük a zabpelyhes alapra. Hűtőbe tesszük. A tejszínt felmelegítjük, és elkeverjük benne a darabokra tört csokoládét. Majd a zselatint is, amiből legközelebb biztos, hogy sokkal kevesebbet használok.  Gyakori keverés mellett langyosra hűtjük. Ha a narancsos réteg már megszilárdult,  ráöntjük. Hűtőbe tesszük néhány órára amíg minden megszilárdul. Díszítjük szárított narancskarikával, cukorgyönggyel. Eredeti recept itt.
..........
Füle Lajos: Közel az Úr(Isten)
Közel az Úr, így hát
Nem vagyok magam,
Csak egy imádságnyi 
Távolságra van.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett a tortád, és nagyon finom is lehet, hisz csupa finomság van benne. Én is most főztem narancslekvárt, nem szapora az biztos, de nagyon finom. A te tortádban is nagyon jó lehet a narancsos réteg. 😀

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta és finom lehetett !

    VálaszTörlés
  3. 70 dkg datolya? Az majdnem egy kiló... 🤔

    VálaszTörlés