2018. május 21., hétfő

Húsos tészta

Mama már nem minden nap gyúrja be a tojást a csigatésztának. Vagy ha be is gyúrja, gyakran már nem tudja feldolgozni az egészet. Ilyenkor ledaráljuk lebbencsnek. Jó sonkás tésztának, lebbencs levesnek. Ebből készült a mostani húsos tészta is a jól bevált tésztaszósszal. 
Hozzávalók:
fél kg lebbencstészta
fél kg darált hús
olaj
fél liter tésztaszósz+ 3 dl paradicsomlé
reszelt sajt
Elkészítés:
A húst egy kis olajon megpirítjuk, majd hozzáöntjük a szószt és a lét. Sűrűre főzzük. Közben a  tésztát enyhén sós vízben megfőzzük. A nagyobb darabokat félretesszük. A kisebbeket összekeverjük a húsos szósszal, egy közepes tepsibe öntjük, rá a nagyobb darabokat. Megszórjuk a sajttal, és előmelegített sütőben pirosra sütjük. És ha azt hisszük, hogy marad másnapra, akkor tévedtünk.

2 megjegyzés:

  1. De finom lehet, nagyon guszta :-)
    Örülhettek, hogy a Mamátok ilyen aktív, tevékeny még!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta és finom az ilyen rakott tészta! Mamának jó egészséget kívánok !

    VálaszTörlés