2017. január 9., hétfő

Almás krémes torta


Férjem 65. születésnapját ünnepeltük. Ezt az egyszerű tortát készítettem, mert nagyon ízlett neki egy karácsonyi vásáron.

Hozzávalók:
1 kg alma vagy 70 dkg reszelt alma
cukor, fahéj, citromlé ízlés szerint
2 vaníliás pudingpor
2 csomag babapiskóta
2 dl tejszín
habfixáló

Elkészítés:
Az almát meg kell tisztítani, lereszelni, és 1 dl vízben puhára főzni, majd tetszés szerint ízesíteni. Én télire eltett reszelt almát használtam*, és nem főztem meg előre csak a pudinggal. Ehhez 2.5 dl vízben el kell keverni a pudingporokat, és az ízesített almával keményre főzni. Legközelebb kicsit hígabbra hagynám, hogy jobban átjárja a babapiskótát. A babapiskótával ki kell rakni egy nagy kapcsos tortaformát, majd a forró almakrém felét rásimítani. Még egy sor babapiskóta és a maradék almakrém kerül a tetejére. A tejszínt habfixálóval felverve rá kell simítani. Egy éjszakára hideg helyre kell tenni, majd csokiforgáccsal díszíteni. Habkönnyű!



-ezúttal saját készítés

3 megjegyzés:

  1. Isten éltesse a férjedet, jó egészségben!
    Finom tortát kapott :-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom tortát készítettél! Isten éltesse férjedet nagyon sokáig erőben egészségben!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a jó kívánságokat. Átadom.

    VálaszTörlés