2016. szeptember 11., vasárnap

30. Blogkóstoló. Összesítés

A jubileumi blogkóstoló ezennel véget ért.  Mindenkinek köszönöm a részvételt. Nagy öröm volt a szervezés, a kapcsolattartás a játékosokkal.
És most lássuk a pályaműveket!
Ha bármilyen hibát találtok (rossz link stb), azonnal szóljatok!
Zsuzsi a Habverő és fakanál blogról főzött. Alig tudott választani, először 5 recepttel szeretett volna jönni, végül is csak kettőt nevezett be. Igen nagyon jól tette! Nagyon édesek ezek a kis szendvicsek!  A padlizsánkrém nagy rajongói vagyunk. Szívesen részt vettünk volna férjemmel az elfogyasztásukban.


Ezek a halfilék olyan guszták, hogy megint sajnálom, hogy ez az egész blogolás ennyire virtuális!..........

Pammer Lívia Mártitól sütött egy ínycsiklandó morzsasütit. Még sosem készítettem, de már tervben van. Egészen biztos, hogy ezt a receptet használom majd. Levett a lábamról!.......... 


Majer Beatrix kókuszos túrógolyókat készített SerpenyőVirtuóztól. A túró bármilyen formában nagy kedvencem.


..........


Pitelány most nem pitét készített, hanem egy cukor, liszt és méz nélküli mézeskalácsot Vöröskaktusztól. Első olvasásra a kör négyszögesítése jutott az eszembe, de a receptet olvasva meggyőző diétás falat. Milyen jó, hogy lelkes bloggerek jóvoltából senkinek sem kell kimaradni a karácsonyi ízekből!..........

Kisildi Pammer Lívia blogjából választott. Szinte árad a melegség a sajtgolyókból. Igen jól jönne most néhány ebben a hidegben. Ha pedig éppen meleg van, amikor olvassák, akkor azért.:)..........


 Úgy láttam, hogy a sajtgolyóknál még nem tudta eldönteni, hogy édes vagy sós legyen.  Ha akarom sós (tartármártással), ha akarom édes (gyümölcsszósszal.) Sütött hát még egyet, amelynél teljesen az édes felé billent a mérleg. Gyönyörűek!
..........


Tortafüggő Marisz Pitelánynál nézelődött. Ezt a csodás tortát készítette tőle a rokonainak. Nagy sikert aratott vele. Legközelebb nálam is próbálkozhat! Nálam még nagyobb sikere lenne!:)..........

Éva teller-cake konyhájában nézelődött, és ezeket a finom diós kifliket készítette. A diós dolgokat mi is nagyon szeretjük. Ha küldök diót, sütsz nekem? 


..........

Olgis Tortafüggő Marisz blogját kapta. Régi ismerősként válogatott, és egy különlegesnek ígérkező bazsalikomos kekszet próbált ki. Sokáig eláll, úgyhogy nekem is küldhet még.:)


..........

Sherpa a Parféblogon nézelődött, és alig tudott választani. Végül hármat is főzött, köztük a TÖKÉLETES LASAGNE-T.


..........

SerpenyőVirtuóz a Sütök-főzök blogról kóstolt. A cukkini tekercseihez videót is mellékelt. A blogkóstolók történetében talán először, de valószínűleg nem utoljára, mert youtube csatornáját is készíti. Izgatottan várjuk. Mindenesetre a képen 4 lapátkához 9 tekercs készült, úgyhogy egy az enyém.:)


..........

Palkó Dóri Editnél nézelődött a kertkonyhában. Sok jó vegán recept közül kiválasztott egyet, amely a férjét is elbűvölte. Ki fogom próbálni.


..........

Én Palkó Dórinál nézelődtem, és kiváló receptekkel gazdagodtam. 
Szégyen, nem szégyen, még nem készítettem eddig cukkini tócsnit. Most viszont olyan jól sikerült, hála Dórinak, hogy beépült a kínálatba.


Nagyon szeretem a bedobálós recepteket, de ilyen jó recepttel még nem találkoztam. "Csak kanál és más semmi"lehetne a mottója. Ugye mennyire hasonlít a kép is Dóriéra?


..........

Okki Sherpa konyhájában nézelődött, és hamarosan talált is egy kitűnő citromos diós kockát. Mindkét hozzávaló nekem is nagy kedvencem. Amikor ilyen szép szeleteket látok, akkor könnyen megélem azt a bibliai igét, hogy "Egymást magatoknál különbnek tartsátok!"..........


Mrs Same a Takarékos konyhából választott a házilag készíthető "bolti" finomságok közül egy Bounty szeletet. Hát tényleg! Miért is veszünk bármit is a boltban, ha ilyen kitűnően el lehet készíteni (adalékanyagok nélkül)?


..........

Gáspár Anna  a Zsuzsi a fazékban nevű blogot kapta, és egy guszta rétest választott. Ebből én csak a csokis, a rakott és a túrós részt kedvelném nagyon. Na meg a rétest!:)


..........

Márti Xsara konyháját kutatta át, és egy kiváló juharszirupos kekszre bukkant. Annyira tetszik, ahogy a népmesei elemet beemelte a recept leírásába! Érdemes elolvasni!


..........


Konyhavirtuóz egyik családtagjának kedveskedett az én receptemmel. Én is nagyon szeretem a zúzapörköltet.

Készített még egyet a blogomról. Nagyon kedves tőle, hogy kettőt is elkészített. Olyan ízlésesen tálalta, hogy máris kóstolnám!


..........

A Fiatalok főzőiskolájából Kisildinél jártak, és sütőtökös pudingot hoztak. Nagyon izgalmasnak ígérkezik a recept, a kép pedig egyenesen csábító.


..........

Edit a Kertkonyha  háziasszonya Okkinál talált egy receptet, amelyért "örökké hálás lesz". Nem is csodálom, hiszen igazán finom és egészséges ropogtatni való. És micsoda színkavalkád!


..........

Andi-Xsara ismerős bloggert kapott, Olgist, akit nagyon tisztel is. Örömmel válogatott a kedves receptek közül. Még ráadást is sütött. Kérnék egy rudacskát! Nagyon finomnak néznek ki.


..........

Sasó Konyhavirtuóz konyhájában járt és finom süteményt készített az alapötletből. Ha még maradt, küldjél!


..........

Teller Zsuzsa a Fiatalok főzőiskolájában járt és egy nem éppen kezdő tortára lelt mindannyiunk örömére. Igazi ízkavalkádot ígér és még sütni sem kell!


..........

Dosek Gabi Majer Beatrix-nál járt kóstolóra és a négyszög körösítését valósította meg. Az eredeti sütemény ugyanis téglalap alakú és olyan szeletekre is vágták. Gabi viszont cupcake-et készített az alapreceptből. Tehát kör alakú sütit. Az ízén is változtatott, de reméli, hogy ez még belefér.


..........

És végül elárulom a titkot, amire már sokan várnak:
SerpenyőVirtuóz vezeti a következő blogkóstolót. 
Sok örömöt kívánok neki. Nekem nagy élmény volt. Még egyszer mindenkinek köszönöm a részvételt.

6 megjegyzés:

 1. Köszi a játékot, csodajó finomságok jöttek össze!

  VálaszTörlés
 2. Nagyon tartalmas játék, és remek összefoglaló volt!Köszönjük!

  VálaszTörlés
 3. Szuper felhozatal, végigkóstolnám mind... :-)

  VálaszTörlés
 4. Ani, köszönjük a remek összefoglalót! Ügyesek voltunk mindannyian "játszótársak", sok finomságot alkottunk! :)

  VálaszTörlés
 5. Are you looking for free Twitter Followers?
  Did you know that you can get them AUTOMATICALLY & ABSOLUTELY FREE by getting an account on Like 4 Like?

  VálaszTörlés