2016. június 26., vasárnap

Muffin család:)


Kis unokám kérése volt, hogy süssünk muffint. Ő választotta ezeket a praliné papírokat. Így állt össze a család. Nem is vettem észre először, csak fényképezés után, hogy pont 7 "gyerek" állja körül a "szülőket". Még kellett volna 3: egy vő, egy vőlegény és egy unoka. Sőt a mamának is egy, aki gyakran időzik nálunk. A tészta bármilyen muffin alap lehet. Mi most ezt a receptet használtuk:

30 dkg liszt
1 evőkanál kakaó
1 csomag sütőpor
15 dkg kristálycukor
2 tojás
1.5 dl olaj
1.8 dl tej
A lisztet összekevertem a sütőporral, a cukorral és a kakaóval, majd a folyékony hozzávalókkal is kikevertem. Teáskanállal töltögettem a formákat, de legközelebb habzsákot használok majd. 200 fokos sütőben sütöttem.
Kb 20 kis muffin lett és 10 nagy.

Bibliás elmélkedés:
"Hasonló a mennyek országa a mustármaghoz, amelyet egy ember megfogott, és elvetett a szántóföldjébe. Ez ugyan kisebb minden magnál, de amikor felnő, nagyobb lesz más veteményeknél. Fa lesz belőle, úgyhogy jönnek az ég madarai, és az ágai közt fészkelnek." (Máté evangéliuma 13.rész 31. vers)
Jézus gyakran használt példázatokat, hogy hallgatói jobban megértsék az üzenetet. A Máté evangéliumában a mustármag jelképezi Isten országát. A mustármag a legkisebb mag, mindössze egy mm. Mégis, amikor elvetik fává nő, és a madarak fészket raknak az ágai között. Ilyen az Isten országáról, a mennyországról szóló jó hír is. Kezdetben nagyon kicsi: csak néhány kiválasztott érti. Aztán egyre többen és többen hallják, míg végül eljut a föld végső határáig. Az emberi szívben is ugyanez történik. Először csak meghallunk egy Igét, amely nekünk szól. Aztán egyre többet és többet tudunk meg Istenről és az Ő szeretetéről, míg végül teljesen rábízzuk magunkat. 
Hol lehet ezt a jó hírt hallani? A Biblia olvasása közben, istentisztelet, szentbeszéd alatt szólíthat meg minket Isten, és hív az országába. Vagy az is lehet, hogy valaki beszél nekünk róla. Keresni kell Őt, és nyitottnak kell lenni.
Isten mondja: 
"És kerestek engem és megtaláltok, mert teljes szívetekből kerestek engem."
Jeremiás próféta könyve 29. rész 13. vers.

2 megjegyzés: