Már van két durbancs is a blogon, itt és itt, de ez kicsit más. Nemcsak azért, mert nem dinszteltem a kaprot. Eddig ennek a legfinomabb a tésztája. Kívül ropogós, belül puha.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 dl tej
1 kockacukor
2.5 dl langyos víz
bors
2 teáskanál só
10 dkg kapor
zsír a kenéshez
Elkészítés:

feltekerjük. Ebben az a pláne, hogy egyben marad és olyan, mint a kígyó. A gyerekeknek nagyon tetszik így. A tetejét is megkenjük zsírral, hideg sütőbe tesszük, és 200 fokon megsütjük. Kivesszük a sütőből, megkenjük vízzel, felszeleteljük, és langyosan tálaljuk.
![]() |
Más néven dübbencs vagy döbbencs. |
Nálam is készült már, csak nem tekercsben, hanem hajtogatással. Biztosan így is finom.
VálaszTörlésNem találom. Add meg a linket, légy szíves.
Törléshttps://korsocska.blogspot.hu/2016/05/durbancs-dinsztelt-kaporral.html
TörlésEz egy másik készítési mód nálam.