2016. április 27., szerda

Borzas almás


Valami pattogott a hűtőben. Először egy eltévedt bogárkára gondoltam, és keresni kezdtem szegénykét, hogy kimenekítsem a szabadba. Bogarat nem találtam, de felismertem, hogy a zaj egyértelműen a tejfölből jött. Pedig csak aznap járt le a szavatossága. Valahogy elfelejtettem felhasználni. Így lett belőle sütemény.

Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg cukor
1 sütőpor
3 dl tejföl
2 evőkanál rum
5 kis tojás (vagy 4 nagy)
késhegynyi őrölt fahéj
reszelt alma

Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, cukorral, fahéjjal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, és robotgéppel addig keverjük, amíg a cukor elolvad. Közben a rumot (sütő szeszesital) is beleöntjük. A fehérjét habbá verjük, és kis adagokban a masszához keverjük. Jó alaposan összedolgozzuk habverővel, majd sütőpapírral bélelt kis tepsibe öntjük. A képen látható módon reszelt almát dobálunk rá. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd 10 perc múlva mérsékeljük a hőfokot, és tűzpróbáig sütjük. Feltételeztem, hogy az alma lesüllyed, de esze ágában sem volt. Így viszont kellemesen megpirult a tetején. 



2 megjegyzés: