2015. május 10., vasárnap

Ballagási ebéd. 2.rész



A cukrozott árvácska volt a különlegesség ezen a csokitortán. Egyébként a szokott módon készült, csak  a krémbe beletettem a sárgáját, mert csak a fehérjére van szükség a  virág cukrozásához. A tetejére pedig kész tortabevonót öntöttem, de nem fogom többet. Nem lett szép. Hamar megszilárdult. Eddig tortabevonó csokit használtam úgy, hogy 10 dkg-hoz 1 dl olajat öntöttem. Melegítettem, és kevergettem, majd leöntöttem vele a sütit. Jobb is úgy. 

3 megjegyzés:

  1. Szintén így jártam a tortabevonóval:( Én továbbra is kakaóból készítem:) Úgy mindig sikerült.

    VálaszTörlés
  2. Majd megnézem a blogodon. Kell egy jó kakaós bevonó recept. Anyósom saccperkábé csinálta, és sokáig kellett főzni, mire megfelelő állapotba került.

    VálaszTörlés
  3. Hogy ne kelljen keresgélned:)

    Csokimáz:

    10 dkg porcukor
    3 ek kakaó
    4-5 ek. forróvíz (valóban forró!!)
    diónyi margarin

    Elkészítése:

    A porcukrot összekeverjük a kakaóporral, majd gyors mozdulatokkal elkeverjük a forróvízzel. (Lényeges, hogy nagyon forró legyen, hogy még a margarin is elolvadhasson benne.) Beledobjuk a margarint és addig keverjük, amíg az elolvad. Ezután a sütemény tetejére simítjuk. Másnapra megszilárdul, nem ragad, éles késsel elég jól vágható.

    VálaszTörlés