2014. június 22., vasárnap

Vasárnapi ebédünk
Úgy volt, hogy hazajönnek a gyerekek, de csak Eszti jött, aki egyébként is itthon lakik hét végén. Így hát nem vettem elő a fagyasztóból a két kiló marha leveshúst, hanem csak egy kis tojáslevest főztem. Utána fűszeres pulyka volt petrezselymes rizi-bizivel, tejfölös gomba. Végül sütöttem egy kis fasírtot is. 

Fűszeres pulyka:
1,5 kg pulykacomb filé
1 sertéssült fűszersó
2 kávéskanál vörös bor
olaj
1 dl olajban elkezdtem pirítani a hosszúkás szeletkékre vágott húst. Megfröcsköltem a borral, és pároltam tovább. Nagyon sok levet eresztett. Időnként megkevertem, de elég sokára lett kész. Akkor jó, amikor zsírjára sül.

Tejfölös gomba:
Fél kiló gombát megmostam, szeletekre vágtam. Egy duci újhagymát karikára vágtam, olajban megpároltam, rátettem a gombát, sóztam, borsoztam, és puhára főztem. Végül egy kanál tejföllel gazdagítottam.

Bibliás elmélkedés:
Az istentiszteleten a 73. zsoltárról volt szó. A szentíró bevallja, hogy hányszor irigyli a gazdagokat, szeretne maga is hasonló lenni hozzájuk. Rá kell jönnie azonban, hogy a vagyon múlandó:

"De én mindenkor veled vagyok, te fogod az én jobb kezemet,
Tanácsoddal igazgatsz engem, és aztán dicsőségedbe fogadsz be engem.
Isten közelsége oly igen jó nékem."

1 megjegyzés:

  1. Want To Boost Your ClickBank Banner Commissions And Traffic?

    Bannerizer made it easy for you to promote ClickBank products using banners, simply visit Bannerizer, and get the banner codes for your chosen ClickBank products or use the Universal ClickBank Banner Rotator to promote all of the ClickBank products.

    VálaszTörlés