2021. június 13., vasárnap

Bodag pirított malacfüllel a szőlőhegyen

 


"Ember tervez, Isten végez."-szokták mondani. "Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond." Ez is egy olyan bölcsesség, amit nehezen értünk meg, ha éjszaka már 3 órája sétálunk a babával. Csak akkor értjük meg, hogy mennyire igaz, mert a csecsemőt leteszed a kiságyba, és tudod, hogy ott van. A felnőtt gyereked viszont kimegy fél évre baby sitternek Angliába repülővel. Párizsból küld egy sms-t, aztán 3 napig semmi. Amikor végre valahogy eléred, akkor csodálkozva veszi fel a telefont: "Már miért lenne neki valami baja? " A másik kettő meg japán szakra jelentkezik, és kitelepülni készül. Ilyenkor jön jól az első mondás: "Ember tervez, Isten végez."

 A szombat délutáni meglepetés sokkal kisebb horderejű volt, és egyértelműen pozitív: 2. számú kisunokám és édesanyja a pincesoron szervezett programra érkeztek teljesen váratlanul. Az meg végképp váratlan volt, hogy én is részt vettem rajta, holott határidős munkám lett volna, amit ma fejezek be, de a gyerekért mindent! 

Nem is bántam meg! Nagyon szép délutánt töltöttünk együtt sétálgatva az ország legnagyobb (és legszebb 😊) pincesorán, ahol borkóstoló, pogácsa kínálás, lángos evés, szappan börze és sok látnivaló várt ránk. Semmilyen vásárlást nem terveztem. Talán egy limonádét, de pont azt nem vettem, mert beleszerettem/tünk a Gasztro Piac hangulatos standjába, és megkóstoltuk a bodagot illetve a kínai oldalast. Kicsit fura, hogy egy ilyen tájjellegű rendezvényen nem csak magyaros ételt kínáltak, de nagyon finom volt. A képen látható, hogy hogyan helyettesítik az eldobható műanyag evőeszközt és tányért. Már régen kitalálhatták volna. Én a piacra is szatyrot viszek, nem kell a reklámtáska. Szalmabálákon ültünk, nagyon kellemes volt. 

A bodagot legalább 10-féle feltéttel árulták: natúr, fokhagymás, reszelt sajtos, tejfölös, lila hagymás stb és ezek kombinációi. Nekem a malacfüles tetszett a legjobban. Kicsit megabálták előbb, majd a sparhelten pirítják. A bodag meg egyszerű kenyértészta szintén ott sütve.

Sok kedves ismerőssel találkoztunk, a gyülekezeti kórus is képviseltette magát több fővel. Kár, hogy nem tudunk együtt énekelni a vírus miatt. Közben meg a kórusvezetők is lemondtak, azért imádkozunk, hogy folytatni tudjuk valahogy. Olyan jó Istent dicsérni együtt! Kedvenc youtube családomtól osztok meg egy szép közös éneklést az imádságról. A középső hölgy 6 gyermekes édesanya. Most barátnőkkel énekel együtt arról, hogy milyen "édes" az imádsággal eltöltött óra. 


  1. 1. Az ima édes órája

    E földi létből elragad,

    Minden benső kívánságom

    Elviszi lelkem Atyjához.

    A gyász és bánat idején

    Lelkemnek gyakran hoz békét;

    Legyőzök minden csábítást

    Az ima édes óráján.

    Legyőzök minden csábítást

    Az ima édes óráján.

  2. 2. Ó, ima édes órája,

    Szárnyadon repítsd vágyamat.

    Vidd fel Hozzá a magasba,

    Ki a lelkeket megáldja.

    Mert kéri azt, hogy keressem

    És bízzak nagy kegyelmében,

    Így Hozzá száll imádságom,

    És rábízom minden gondom,

    Így Hozzá száll imádságom,

    És rábízom minden gondom.

Szöveg: William W. Walfordnak tul., 1772–1850, feld.

Zene: William B. Bradbury, 1816–1868, feld.

Szöveg innen.

3 megjegyzés:

  1. Huhh, ez nagyon finom lehetett! :)

    VálaszTörlés
  2. Tartalmas, szép program lehetett a családdal és a sok finomsággal.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép volt az ének. Köszönöm, most nagyon jót tett a lelkemnek.

    VálaszTörlés