2019. szeptember 17., kedd

Joghurtos túrótorta narancsosan


Az ember akkor fényképezi a tortákat, amikor lehet. Vagy akkor sem. Ez a kis darab azért valamit visszaad a nagy torta szépségéből.
Az alap egy kakaós piskóta. 
Hozzávalók:
-piskóta
6 tojás
6 csapott evőkanál cukor
4 púpozott evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor

-túrókrém:
25 dkg túró
4 dl joghurt
1 teáskanál szárított narancshéj
cukor vagy édesítő ízlés szerint
1 csomag zselatinpor
-tető:
3 dl rostos narancslé
1 tejszínízű pudingpor
Elkészítés: 
A piskóta a szokásos módon készül. Szétválasztjuk a tojásfehérjét és a sárgáját. A fehérjét kemény habbá verjük, közben adagoljuk a hat kanál cukrot, végül egyenként a sárgáját. 4 kanál lisztet összekeverünk 2 kanál kakaóporral, és óvatosan beleforgatjuk, hogy a hab ne törjön szét. Egy közepes tortaformát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 10 perc múlva mérsékeljük a hőfokot. Tűpróbáig sütjük. Rácson kihűtjük, miután kiügyeskedtük alóla a papírt. Ketté vágjuk, és az egyik felét visszatesszük a formába.
A zselatint összekeverjük a cukorral vagy édesítővel, hozzáadjuk a joghurtot, forrásig hevítjük, majd botmixerrel elkeverjük benne a túrót és a narancshéjat. Ha már dermedni kezd, rásimítjuk a torta aljára, ráfektetjük a másik tortalapot, és ráöntjük a zselés részt. Ehhez a narancslében elkeverjük a pudingport, és felfőzzük. Mivel jó sűrű lesz, azonnal rákenhetjük.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta szelet, el tudom képzelni, milyen szép lehetett még egyben az egész torta :-)

    VálaszTörlés