2017. szeptember 26., kedd

Lencsegulyás



Sárikámtól kaptuk ezeket a kis bográcsokat. Éppen illenek ehhez a leveshez. Egy másik beállításban megcsodálhatják ezt a szép cserépedényt is. Szintén az ő ajándéka.  Töltött káposztát, ragukat, leveseket lehet benne tálalni. Nagyon hangulatos, és jól tartja a meleget. Főzni is lehetne benne a sütőben, de nem merem betenni, mert a csirkesütőm a második használatnál elrepedt.
Hozzávalók:
15 dkg lencse 
1 közepes hagyma 
1 gerezd fokhagyma
2 kis sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
3 krumpli
zellerlevél
só, szemesbors
tarhonya
fél liter pörkölt
Elkészítés:
A lencsét feltesszük főni a zöldségekkel. Amikor már majdnem puhák, akkor belekockázzuk a krumplit, egy marék tarhonyát öntünk hozzá, és beleborítjuk a kész pörköltet. Kicsit együtt főzzük, amíg minden  megpuhul. A leves sózásánál figyelembe kell venni, hogy a pörkölt sós.  Én most fagyasztottat használtam.

Egy másik recept: Gulyás. Marha. Jó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése