2016. április 14., csütörtök

Lebbencsleves


Aki rendszeresen olvassa a blogot, az láthatja, hogy többnyire hagyományos ételeket főzök. Szeretjük a leveseket, egytálételeket, és nem készítek sok nasit, szinte alig. Sütemény is kevés van, bár már többször elhatároztam, hogy bővítem a kínálatot. Az az igazság, hogy sok gyerek van, és egy időben nagyon válogattak. Vagy többfélét sütöttem, főztem, vagy az általánosan kedvelt ételek maradtak a kínálatban. Ez utóbbi változat győzött. A lebbencsleves is ilyen. 
Nem győzöm eleget hangsúlyozni, hogy mekkora segítség a reszelt zöldség. Az előállítása robotgéppel nem sok időt vesz igénybe, és percek alatt elkészül vele egy egyszerű leves. 

A lebbencsleves hozzávalói:
10 dkg lebbencstészta
1,5 evőkanál reszelt zöldség
1 nagyobbacska krumpli
zellerlevél
olaj vagy füstölt szalonna kiolvasztva




Elkészítés: 
A tésztát kis darabokra törjük, megpirítjuk a zsiradékon. ha szalonnát használunk, akkor kivesszük a pörcöt, és úgy kerül bele a tészta. Lassú tűzön pirítjuk, majd felengedjük kb 1,5 l vízzel. Hozzáadjuk a kis kockára vágott krumplit, a reszelt zöldséget, a zellerlevelet, a pörcöt. Akkor kész, ha megpuhultak a hozzávalók.



4 megjegyzés:

  1. Én nagyon szeretem a lebbencslevest. Bár nálunk máshogy készül, de így is kipróbálom. :)

    VálaszTörlés
  2. Mama készített sokszor, nálunk valahogy kimaradt. Igazad van, előbb utóbb azt főz az ember, amit megesznek a gyerekek. Nálunk tökfőzelék és zöldbab főzelék váltja egymást, amibe néha szemesbab és krumplileves is beleszól...

    VálaszTörlés