2016. január 24., vasárnap

Gombóc lila krumpliból



Már van egy recept lila krumpliból. Most kipróbáltam a szilvás gombócot. Saját termés, de nagyon aprók lettek, ezért 1 óráig pucoltam. Héjában főztem, 60 dkg lett.
Olyan kemények voltak, hogy nem tudtam áttörni, ezért ledaráltam a húsdarálón. Hozzáadtam 30 dkg finomlisztet, egy tojást, csipet sót, és összegyúrtam. Az unokám is itt volt, együtt nyújtottuk, töltöttük. Nagyon ügyes kislány!
Kétféle gombóc  készült. Az egyik fajtába aszalt szilvát, a másikba apróra vágott, cukrozott almát tettünk. Maja gyúrta a gombócokat szép kerekre. 13 db lett. Forró vízben főztem úgy 10 percig, és szezámmagba hempergettük. 





1 megjegyzés: