2015. július 12., vasárnap

Mit visz a kishajó? Rizst, kölest, sajtot






Töltött cukkinit akartam készíteni, de nem volt szép a zöldségesnél. Így tököt vettem.
3 zsenge tököt meghámoztam, kettévágtam, a belsejüket kivájtam, gyengén megsóztam. Miután megtöltöttem, közepes tepsibe tettem őket, Lefedtem alufóliával úgy, hogy fogpiszkálót szúrtam két tökbe, hogy távol tartsák a fóliát. Öntöttem alájuk 1 pohár ecetes vizet, és előmelegített sütőben kb 200 fokon pároltam, sütöttem. Gulyásleves után második fogásnak ettük.

Kölesrakomány:
1 csomag főtt köles (30-40 dkg)
1/4 hagyma apróra vágva, olajon megdinsztelve
1/2 kis paradicsom
só, őrölt kömény
Elkészítés:
A rakományt összekeverjük, és a tökökbe töltjük. A kölesest egy kis paradicsommal és hagymával díszítjük. 
Sülés után hurkapálcára tűzhetünk egy szelet sajtot vitorlának.
Hullámok hátán.:)




Rizsrakomány:
30 dkg főtt rizs
1 kanál tejföl
1-1 evőkanál reszelt sajt
só, bors, kapor
Elkészítés: 
A rakományt összekeverjük, és a tökökbe töltjük. 1 evőkanál sajt kerül bele, és 1 a tetejére.

Evezz, evezz az élet tengerén!:)


Hajótörés:)




8 megjegyzés:

  1. Ani, nagyon jópofa hajócskáid vannak!:)
    Biztosan nagyon finomak lettek!

    VálaszTörlés
  2. Jót mosolyogtam, amíg készítettem. Az ízük is jó volt, kösz.

    VálaszTörlés
  3. De guszta!:-) Csatlakoztam!:-))))

    VálaszTörlés
  4. Ez nagyon szuper!! A gyermekeim imádni fogjak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha szeretik a tököt, akkor biztos.

      Törlés