2015. május 16., szombat

Négy félét sütöttem




Halálosan fáradtan jövök haza minden nap. Kimerít a sok zaj, a figyelmem megosztása. Nem véletlenül, hiszen anyukám ennyi idősen már nyugdíjban volt. Én még nem is álmodhatok erről. 
Hazajövök, imádkozom, és lepihenek egy kicsit, csak utána látok hozzá a házi munkához. Most kikapcsolódásképpen nekiálltam sütni. Vasárnap piknikezni megyünk. Egy kis kevert sütit sütöttem maradék birsalmasajttal, dióval és reszelt narancshéjjal.



 Ha már van édes, legyen egy kis sós is. Sajtos pogácsa!


Az élesztőt a tejjel és a cukorral betettem a mikróba, nem is akart felfutni. A másik feléből készítettem hát a pogácsát. Térülök, fordulok, hát látom, hogy az első adag élesztő is felfutott. Bedagasztottam hát egy kalácsot. Közben észrevettem, hogy a mascarpone sajtnak lejárt a szavatossága. Gyorsan készítsünk belőle valamit! Így lett egy torta is. 


3 tojásos piskótát sütöttem, Kivettem  a formából, kihűtöttem, majd visszatettem, és megkentem almalekvárral, ráreszeltem egy savanykás almát. Erre került a krém. 4 dl tejjel, 3 evőkanál cukorral felfőztem egy csokipudingot, és még forrón belekevertem 250 dkg mascarpone sajtot. Persze ezt nem visszük el magunkkal, de azért a kép a zöldben készült.



2 megjegyzés:

  1. Kitettél magadért, Ani. Remélem, kellemes idő van a piknikezéshez.

    VálaszTörlés
  2. Nem akartam ennyit sütni, de egyik adta magát a másik után. Nagyszerű délutánunk volt!

    VálaszTörlés