2019. október 23., szerda

Resztelt csirkemáj


A gyorsan finomat kategória. Ráadásul tele van hasznos dolgokkal. Sok vitamint tartalmaz, elsősorban A B és D vitamint, de hasznos kálcium- és káliumforrás is.
Na, és ami legalább ilyen fontos: nagyon finom is, ha jól készítjük el.
Hozzávalók:
 6 db csirkemáj
1 nagy hagyma
mk morzsolt majoranna
bors
zsiradék
Elkészítés: 
Mire kell vigyázni?
Csak sütés után sózzuk, nehogy megkeményedjen.
Az egyik tanács szerint gyorsan süssük, én viszont a kíméletesebb eljárást találtam sikeresnek. A májat a belső felével felfelé teszem a zsiradékra, hogy a nedvesség közvetlenül a levegőbe távozzon, és ne fröcsköljön.
Nem kell sajnálni a hagymát. Pirítsuk meg kevés olajon vagy zsíron, miután szeletekre vágtuk, utána tegyük rá a májdarabokat. Borsozzuk, tegyünk rá kevés majoránnát is. Kis idő múlva fordítsuk meg.
Sült vagy főtt krumpli illik hozzá, de gyakran tálalom spenóttal is. Vagy egy kis kenyérrel, savanyúsággal.
Én nem szoktam sózni, finom anélkül is.

2 megjegyzés:

  1. Guszta ! Nagyon szeretem a csirkemájat bármilyen formában, de leginkább rántva és a reszteltet,

    VálaszTörlés