2014. szeptember 5., péntek

Sárgarépával sült pecsenye




Hozzávalók:
1 kg sertéshús, comb vagy lapocka
6-8 sárgarépa
2 szál zellerlevél
só, bors, őrölt kömény
3 gerezd fokhagyma apró darabokra vágva
1 dl vörösbor

A sütés előtti nap a húst vastag szeletekre vágjuk, fűszerezzük. 
Olajjal kikent tepsibe helyezzük, és közéjük dugdossuk a megtisztított répát, rátesszük a zellerlevelet, és meglocsoljuk a borral. Ősztől tavaszig a legjobb ezt az ételt elkészíteni, mert nyáron nagyon édes a répa, és könnyen szétfő. A tepsit befedjük alufóliával, és sütőbe tesszük. Amikor puhulni kezd a hús, akkor fólia nélkül sütjük tovább.
Krumplipürével, és salátával kínáljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése