2025. június 19., csütörtök

Kapormártás

 


Én nagyon szeretem a kapor ízét uborkában, tökfőzelékben, de a mártást csak a férjem kedvéért készítem minden évben. Anyósomtól tanultam, nagyon egyszerű, bár biztos lehetne gazdagítani ezzel-azzal, de nem szoktam. 
Egy nagy csokor kaprot apróra vágunk, enyhén sós vízben jól megfőzzük, és tejes habarással vagy rántással és tejjel sűrítjük. 

3 megjegyzés:

  1. Mi is nagyon szeretjük a kaprot, uborkához, tökfőzelékhez, mártások ízesítéséhez, túrós sütikbe...
    Ilyen mártást nem ismertem, biztos finom, intenzív kapor ízű. A színe is nagyon szép lett!
    Ezt húsokhoz fogyasztjátok, mint mártást, vagy úgy mint a spenótot?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Húsok mellé, mint a meggyszószt például. A képen sült pulykamedál és főtt krumpli látszik.

      Törlés
  2. Nagyon szeretem én is a kaporszószt, igaz kicsit másképpen készítem. A színe gyönyörű, és gondolom az íze is nagyon finom.

    VálaszTörlés