Én nagyon szeretem a kapor ízét uborkában, tökfőzelékben, de a mártást csak a férjem kedvéért készítem minden évben. Anyósomtól tanultam, nagyon egyszerű, bár biztos lehetne gazdagítani ezzel-azzal, de nem szoktam.
Egy nagy csokor kaprot apróra vágunk, enyhén sós vízben jól megfőzzük, és tejes habarással vagy rántással és tejjel sűrítjük.
Mi is nagyon szeretjük a kaprot, uborkához, tökfőzelékhez, mártások ízesítéséhez, túrós sütikbe...
VálaszTörlésIlyen mártást nem ismertem, biztos finom, intenzív kapor ízű. A színe is nagyon szép lett!
Ezt húsokhoz fogyasztjátok, mint mártást, vagy úgy mint a spenótot?
Húsok mellé, mint a meggyszószt például. A képen sült pulykamedál és főtt krumpli látszik.
TörlésNagyon szeretem én is a kaporszószt, igaz kicsit másképpen készítem. A színe gyönyörű, és gondolom az íze is nagyon finom.
VálaszTörlés