Többféle recepttel szerepel a blogon. Most friss kaprot, itt pedig dinsztelt kaprot használtam. Teljes kiőrlésű, de búzaliszttel, és friss élesztővel itt. Tönkölybúzaliszttel, de rétegesen itt, vajjal itt, tekercsben, de finomliszttel itt, Tejes recepttel itt, szóval sokszínű a kínálat. Sárgarépa főzelékből bezzeg egy sincs!
Most is van egy kis változtatás, és ez is nagyon finom volt. Az alapreceptben finomlisztet és nyers kaprot használnak.
Hozzávalók most:-tészta:
20 dkg finomliszt
7 g szárított élesztő
1 mokkáskanál cukor
3,5 dl langyos víz
15 dkg kapor
zsír, bors
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összekeverjük, és a vízzel jól kidagasztjuk. 40 percig hagyjuk kelni legalább a kétszeresére. Közben a kaprot megmossuk, megszárítjuk, és apróra vágjuk. A tésztát átgyúrjuk, majd lisztezett gyúródeszkán cipót formázunk belőle, és kinyújtjuk. Megkenjük zsírral, megborsozzuk, és rászórjuk a kaprot. Feltekerjük, majd a tetejét is megkenjük zsírral, hideg sütőbe tesszük, és 200 fokon kisütjük. Akkor jó, amikor szép barna a teteje. Kb fél óra, de lehet több is.
Szeletekre vágva fogyasztjuk.
Nagyon guszta!! Szeretem a kelt tésztát, és a kaprot is, így nagyon is a kedvemre való!! Váljék egészségetekre!
VálaszTörlésÉn is szeretem a kelt tésztákat. Ez egyszerű kenyértészta, de hogy feldobja a töltelék!
Törlés