Még az ősszel tettem el három üveg karfiolt sós vízben, száraz dunsztban tartósító nélkül. Szépen fel is hasznmáltam a két kicsit, a nagyobb viszont mintha kezdett volna zavarosodni. Gyorsan felbontottam, semmi baja sem volt, de most már fel kellett használni.
Hozzávalók: 70 dkg sós vízben főtt karfiol 2 tojás 2 csésze zsemlemorzsa 1 ek vágott petrezselyem só bors 1 lila hagyma 1 gerezd fokhagyma (reszelt sajt) Elkészítés: A hagymákat apróra vágjuk, a karfiolt villával összetörjük. Az egészet jól összekeverjük. Zsírozott kis tepsibe öntjük, és 250 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Még forrón megszórjuk reszelt sajttal.
Finom, könnyű lehetett ebédre vagy vacsorára. Nagyon guszta 😊
VálaszTörlésKönnyed zöldséges fogás! Brokkolival kipróbálom!
VálaszTörlésKöszi, finom volt, valóban. Biztos jó lesz brokkolival is. Majd én is kipróbálom.
VálaszTörlés