Nemzeti színű ételek
Valahol olvastam, hogy a franciák, akik nagy hazafiak, a nemzeti ünnepükön kék-fehér-piros ételeket főznek. Nyakamba vettem az internetet, de nem találtam erre nézve semmit. Vagy ügyetlen vagyok, vagy a hír nem igaz. Viszont az ötlet megihletett. 
Vasi pecsenye recept itt:

Hozzá saláta:Ünnep lévén húslevest is főzünk. A zöldséget tálalhatjuk így is:Bibliás elmélkedés:
Isten, haza, család. Ez a három érték határozza meg az életemet. Hogy milyen sorrendben? Inkább egy kör mentén elhelyezkedve  képzelem el a szavakat, mert mindegyik fontos. Azért Isten felé billen el a mérleg, de ha lázas a gyerek, természetesen otthon maradok vele vasárnap délelőtt is, nem megyek templomba. Viszont Isten az, aki a család felé fordított, amikor nagyon jól éreztem magam karrierépítő, dolgozó nőként. 
És Isten az, aki népeket teremtett. A Jelenések könyvében szó van az üdvözültek nagy sokaságáról "minden nemzetből és ágazatból, és népből, és nyelvből." (Jelenések 7.9) Tehát a Biblia nem internacionalista, nem támogatja a világpolgár eszméjét. Minden jó keresztyén jó hazafi is egyben. Én legalább is így látom. 
Egy írás erről a honlapomról: 

*****************************************
Katalinnál láttam, aki Katitól vette az ötletet, aki ...,szóval itt van az én kokárda sütim, melyet a nemzeti színű ételek után kínálhatunk.
Kati receptjét módosítottam egy kicsit.
Recept itt:

*************

Sajttal

Van már nemzeti színű főétel, és sütemény is a blogon, és most reggelit kínálok az ünnepre.
Még a nyáron jártunk az Őrségben, és ott kóstoltuk a tökmagkrémet. 


A beszámolót itt olvashatják.

Elkészítés:
Egy evőkanál tökmagkrémet összekeverünk egy kocka natúr vagy zöldfűszeres krémsajttal, és rákenjük a fánkszaggatóval kiszúrt kenyérdarabra. Sajtot és paradicsomot, vagy tojást és paradicsomot tehetünk rá. Azért van kívül a zöld szín, mert egyesek szerint az igazi kokárdát belülről kifelé kell olvasni. Nem tudom,de a kedvükért ez ilyen.

Tojással
************


Kivi, tejszín és meggy. Kész az ünnepi gyümölcssaláta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése