2020. március 16., hétfő

Káposztás rétes hagymaszósszal

 Egy elfelejtett réteslappal kezdődött. Muffinos sütire akartam felhasználni, azért nem vettem többet. Már közel volt a lejárat, valamit kezdeni kellett vele.  Egy jó nagy káposzta is lapult a hűtőben, így társultak. Soha jobb szövetkezetet! A hagymaszósz csak "hab volt a tortán", hogy ezzel a képzavarral éljek. Nem is gondoltam, hogy ennyire finomak lesznek együtt. Végül is köret lett belőlük, amint látható.
Hozzávalók:
-rétes:
60 dkg fejes káposzta
evőkanál zsír
só, bors
réteslap
olaj, tejföl
zsemlemorzsa
tojás
Elkészítés:
A káposztát lereszeljük, besózzuk, és állni hagyjuk egy kicsit. Borsozzuk, és megdinszteljük a zsíron. Nem volt türelmem kivárni, amíg teljesen megbarnul, cukrot pedig nem akartam adni hozzá. A réteslapokat egyenként megkenjük olaj és tejföl keverékével. Két rész tejföl, egy rész olaj. Megszórjuk zsemlemorzsával, és a párolt káposzta egy részét ráhalmozzuk. Kicsit tekerünk rajta, és hozzáadjuk a többit is. Jobb lesz a tartása, ha nem egyszerre kerül rá a töltelék. Megkenjük tojással, zsírozott tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. 



 -hagymaszósz
3-4 nagy hagyma
zsír
2 dl fehérbor
1 dl tejföl vagy tejszín
citromlé
teáskanálnyi liszt
bors vagy őrölt szerecsendió

 Elkészítés:
A hagymákból néhány szép szeletet vágunk középről, majd a többit kockára vágjuk, és zsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk  a lisztet és a fűszereket, majd felöntjük a borral és a tejföllel. Kicsit rotyogtatjuk együtt, amíg megpuhul, majd botmixerrel pépesítjük. A hagymakarikákat is megpirítjuk, és díszítjük vele az ételt. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése