2018. június 4., hétfő

Kapros túrógombóc pontosan

 Van néhány túrógombóc recept a blogon, gluténmentes is. A mostani nem új recept, csak dkg-ban adtam meg a búzadara mennyiségét.  Egy része most a finom, friss, saját kertünkben nőtt  kaporral készült
 Hozzávalók:
-gombóc
40 dkg házi túró
15 dkg búzadara
2 tojás
1 csipet só
Süssina édesítő
-bunda:
olaj
zsemlemorzsa
 Elkészítés:
A túrót villával összetörjük, elkeverjük a többi hozzávalóval. Teáskanállal kimérjük a gombócokat, és a tenyerünkkel gömböt formálunk belőlük, és forró, sós vízben kifőzzük. Közben az olajban megpirítjuk a zsemlemorzsát, a kifőtt gombócokat vagy megforgatjuk benne, vagy nem. A túró egy részében elkeverünk egy evőkanál vágott kaprot, és úgy főzzük ki. Tálaláskor joghurttal vagy tejföllel leöntjük. Itt joghurttal.
Bibliás elmélkedés a receptek alatt: itt és itt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése