2017. április 13., csütörtök

ÜNNEPEK, JELES NAPOK. Süssünk, főzzünk bárányt húsvétra! A játék összefoglalója




Először is minden kedves olvasómnak áldott ünnepeket kívánok! Fogadják szeretettel ezeket az ételeket, és végén a két videót!
És most rátérek az összesítésre.
Az ÜNNEPEK, JELES NAPOK című játékom már több éve tart. A mostani húsvétit itt hirdettem meg. Kevés recept érkezett, talán azért, mert bárányt ritkán főzünk. Azért örülök ennyinek is. Nagyon köszönöm a jó recepteket. 
Kisilditől ez a különleges marokkói bárány érkezett. Facebook oldalán osztotta meg. Én nagyon szeretem a gyümölcsös húsokat. Biztos, hogy ez is nagy kedvencem lenne. A fotó csodás lett.


..........
Katalin két receptet is küldött. Rendszeresen játszik, és gyönyörű képeket is küld. A nagypénteki ételsort az ő fotójával vezettem be. Érdemes oda is kattintani! Bárányból gulyás? Igen, nagyon jó ötlet. A kép is gyönyörű. Biztos finom volt.


http://katalin-konyha.blogspot.hu/2017/04/baranygulyas.html
Ez a bárányborda szinte megszólal. Fenséges lehet azzal kis kolbásszal. 


http://katalin-konyha.blogspot.hu/2017/04/kolozsvari-baranyborda.html
.............
Saját receptjeim következnek. Egy időben készítettem őket. Báránygerinc kétféle fűszerezéssel. Csak ajánlani tudom őket. Ez a citromos, rozmaringos.



http://korsocska.blogspot.hu/2017/04/rozmaringos-baranygerinc-jatekra.html
Ez pedig a fokhagymás. Egyik finomabb lett, mint a másik.

...........

Noémi még csak  17 éves, de nagyon ügyesen süt, főz. Több receptje is fenn van a blogon.   Szerintem nagyon szép lett ez a bárány alakú torta. Sajnos nincs benne töltelék, egy kis csokiöntet dobja fel.


Bibliás elmélkedés:
Jövendölések (próféciák) Jézusról az ószövetségben:
"Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk. Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme! Uralma növekedésének nem lesz vége a Dávid trónján és országában, mert megerősíti és megszilárdítja törvénnyel és igazsággal mostantól fogva mindörökké. A Seregek Urának féltő szerelme viszi véghez ezt!" (Ézsaiás 9. 5-6.
"Megvetett volt, és emberektől elhagyott, fájdalmak férfia, betegség ismerője. Eltakartuk arcunkat előle, megvetett volt, nem törődtünk vele. Pedig a mi betegségeinket viselte, a mi fájdalmainkat hordozta. Mi meg azt gondoltuk, hogy Isten csapása sújtotta és kínozta. Pedig a mi vétkeink miatt kapott sebeket, bűneink miatt törték össze. Ő bűnhődött, hogy nekünk békességünk legyen, az ő sebei árán gyógyultunk meg. Mindnyájan tévelyegtünk, mint a juhok, mindenki a maga útját járta. De az úr őt sújtotta mindnyájunk bűnéért. Amikor kínozták, alázatos maradt, száját sem nyitotta ki. Mint a bárány, ha vágóhídra viszik, vagy mint a juh, mely némán tűri, hogy nyírják, ő sem nyitotta ki száját. ...Igaz szolgám sokakat tesz igazzá ismeretével, és ő hordozza bűneiket." (Ézsaiás 53. 3-7.11.)
Újszövetség: "Íme az Isten Báránya, aki hordozza a világ bűneit." (János evangéliuma 1. 29.)
Jézus Krisztus haláláról emlékezünk nagypénteken, feltámadásáról húsvét vasárnap.
Szép húsvéti népdalok:

Ott a Via Dolorosan. A keresztúton. Csiszér László nagyon szépen énekel Jézus utolsó útjáról.


2 megjegyzés:

  1. Valóban kevés recept érkezett, kár, hisz a bárányhús finom.... De ennek is örülni kell, mindenkinek gratulálok, aki részt vett a játékban, mert szép és finom dolgok készültek.
    Áldott ünnepeket mindenkinek!

    VálaszTörlés
  2. Áldott ünnepeket neked is!

    VálaszTörlés